layannnnnnnnnnnnn

Thursday, 25 August 2011

Balik raye:D



Assalamualaikum....haha..syok nyee..kelas dah habis...sebenarnye.,ade ag satu kelas besok.kelas computer..tp wat2 x de jelah kan..dah excited sgt nak balik kampung.(apelah aku ney kan).Bukan ape..jelez lah tengok orang yang x de kelas n balik awal..haha..Aq nak jugakk...rinduuuuuuuuuuuu mak ngan adik sgt2..<3
Walaupun tiket aku kul 8 malam esok..tp aku tetap bersyukur sgt2 sebab dapat gak tiket untuk balik johor...
terima kasih sgt2 untuk ayah ira sebab belikan dulu tiket untuk kami..kalaw x.nampak gayenye..haha
Mesti esok jam giler kan..maklum lah musim perayaan kan..ramai nak balik umah masing2 untuk disambut ngan family masing2...tp agak2 ade x sesak mcm gambar dibawah ney..haha


Harap2 x lah kan...aq nak cepat smpai umah..heee

Sampai jek umah nanti mesti sebok nk kemas rumah..Mak suruh tu suruh ney..wat kuih tu..wat kuih ney...
haha..mesti penat..tapi x pe...walaupun penat tp hepi sangat2...
Kat sini aq nak amik peluang  ney untuk ucapakn 'Selamat Hari Raye" Kepada semua yang mengenali aku...
Harap korang semua leh maafkan aku diatas semua kesalahan aku yang aku sedar ataupun x sedar k...
Salam..~~






Thanks For Reading(^_^)

Saturday, 20 August 2011

Memories AC120 2(A)

Hai blogger...Aq sekarang giler lah nak updated blog..tp disebabkan masa yang x mengizin kan...aq x sempat nak penuh kan entry untuk blog ney..Patutnye aq update pasal "TITTLE"ney beberapa hari yang lepas ag...Sorry lah beb,disebabkan kuiz+test+assgment yang menimbun menyebabkan aku x de masa nak update blog ney....Hari ney aq nak kongsi pasal kenangan dengan budak-budak kelas aku....Hari khamis yang lepas iaitu pada 18.8.2011 merupakan kali pertama kami satu kelas dapat makan bersama diluar..Hari tu kiteorang bercadang buka puasa sama-sama..Kiteorang diminta berkumpul pukul 6.30 petang dekat gerai makan..aq ,wawa,kina ,lia n sasal tumpang kete kak yaya untuk ke sana..Thanks sgt kak yaya...jasamu sgt dikenang...
Sampai-sampai kat gerai makan tu..dah ramai pulak kawan-kawan yang sampai..tp ade jugak yang lum sampai ag..cmne tu(merepek-merepek jelah aku ney kan)haha..Tp yang memang x leh tahan sgt tu..makanan boleh pulak dah tersedia ade dekat atas meja time kiteorang samapai...Memang betul menggoyah kan iman..haha..Kami hanya mampu menahan sabar dan menunggu waktu untuk berbuka..
Kalaw nak taw ape menu kiteorang silelah tengok2 gambar dibawah..haha



Tomyam Campur
Sambal Belacan
Ayam Masak Merah

Dah sampai waktu berbuka..ape ag..semua mcm x makan seminggu..haha.termasuk akulah tu kan...
Tp Alhamdulillah..kiteorang kenyang dan makanan tu pun sedap..Tp majlis tu kiteorang sambut sekali birthday leman..siap ade kek ag...Kiteorang boleh selamba bdk menyanyi kuat2 untuk leman..
si laki ney leh plak malu-malu n nak menyorok belakang awek dy..haha..ape larh leman ney..

Birthday kek








After dah makan-makan...ape ag..bermule lah prank untuk siape yang brthay..haha...Prank bermula dengan juman yang kononnye kunci kete dy yang leh hilang...tup2 tengok betol2 kunci kete dy hilang..kesian juman...jenuh kiteorang mencari kunci kete dy x jumpe2....last2 give up n semua balik...fify pun tlglah hntar juman leman ngan awek dy balik umah..Kat sini aq nak share gmbar2 yang kiteorang amik mase hari tu...Tengok lah gambar ney sampai lebam k..haha


Aq n wawa

kina n sasal


fify,beng n ayu

ney lah hasil yang dapat lepas makan...:)
Prank besday leman

wawa,aku,aslam n acap...

aq akan ingat kenangan ney sampai bile-bile...Hope kite semua boleh involve ag dengan event yang mcm ney selalu..Luv u guys very much...
"Sweet Memories"














Thanks For Reading(^_^)

Tuesday, 16 August 2011

Ade Ape Dengan "KAWAN"




                                                                                          Kawan itu

                                                         Seperti bumi dan langit

                                                       Seperti air dan tanah

                                                       Seperti matahari dan siang

                                                Seperti malam dan bulan

                                                  Ia saling perlu lagi memerlukan


Aku sentiasa bersamamu..
                                         

                                                  

                                                                                             Kawan itu
                                                              Walau jauh terasa dekat

                                                                Walau tak nampak terasa
                                                            bayangnya

                                                         Walau hilang terasa akan jasadnya

                                                               Walau tiada terasa 
                                                              rohnya sentiasa bersama

                                                             Kawan itu

Adakala seperti malaikat membawa berkat

Adakala seperti dajal merosak akal

Adakala seperti angin bertiup dingin

Adakala seperti air deras mengalir

Adakala seperti api membakar hati

Adakala seperti tanah terkubur amanah



Kawan itu

Seperti mata dan hati

Tanpa perlu berkata kata

Masing-masing sudah mengerti


Thanks For Reading(^_^)

Sunday, 14 August 2011

Zookeeper is superb


Kuar ngan membe2 g jalan2 kat Dp.
Decide nak tengok movie ZOOKEEPER ney...
best giler...
Funny+sad and so on...haha
You guys should watch it...haha


Thanks For Reading(^_^)

Nothing Happen..?





Hai korang...aku cume nak kongsi ngan korang...aq lega sgt hari ney....
walaupun benda ney dah x boleh kembali kepada yang asal....
aq lega sgt sebab aq dah berbaik ngan kawan aq dr sedikit salah paham antara kami...
we r still freinds
Tugas aku sekarang aku kena pretend x benda yang berlaku....
Tapi aku nak pesan kepada siape yang buat kiteorang jd cmney....
Hidup ney ade karma dy..."ape yang kau wat kat aq .benda tu akan kena balik kat kau"...
Aq minx maaf kepada semua kawan-kawan aq yang berkenaan dalam story ney atawpun di luar story..hee...I'm really sorry.



p/s:Kalaw korang dah tahu rahsia kawan korang mcm mane pun..Tolonglah jangan masuk campur hal   
      orang lain....Korang x de hak lansung dalam hal ney k..Kecuali tuannya sendiri...
     "BIAR PECAH DIPERUT JANGAN PECAH DI MULUT"


Thanks For Reading(^_^)

Saturday, 13 August 2011

sape aku..?


sape aku...
kadang - kadang aku pun x taw sape diri aq yang sebenar...
confuse2...
ade sape2 yang taw x sape aq...?
huhu...

Thanks For Reading(^_^)

Almost..







kdg2 kita tdk mghagai cinta...knp?? sbb,kta blum mrsai khlngan dia... kdg2 kita rsai cinta

 dia,tp msih xpcya,np?? sbb... kita sllu fikir negatif ttg dia.. kdg2 kita xsdr ati kita btl2 

mnyayangi dia,knp?? sbb,kita tnjuk ego xnk mngalah.. hgailah org yg sygkn kita..sbb kita

 akan mncarinya bila dia sudah tiada di sisi lagi.. sesal pun sudah tiada guna... ♥

Thanks For Reading(^_^)

Tuesday, 9 August 2011

Lazy Girl




Termenung je keje aq kan...



Jgn jd LAZY GIRL tyra!!Kau nak jd failure lg ke..?Of course u dont want right...so wake up from your dream

x susah untuk motivate diri sendiri, we might be realise for a second n we forget abaout it.. UNLESS THERE ARE SOMEBODY REMINDS YOU ! aq tau kemampuan aq sgt tipis,n i need someone to push me up. and who is it? Sgt sedih. nobody else if not myself.=((

Pengajaran:
IF YOU WANT TO BE SUCCESFUL YOU HAVE TO FIGHT WITH YOUR LAZINESS!!
 

Thanks For Reading(^_^)

Copyright@Segala Yang Tercatat Diatas Semuanya Hak Milik Tyra Razak