layannnnnnnnnnnnn

Monday, 31 October 2011

Couple is haram..?



Hai semua,dah lama ku tak update blog ney kan..sebenarnye bizi keje and x ada idea nak update ape...Hari ney tibe aku ade satu entry untuk blog aku ney biler terbaca satu tajuk pasal "Couple Is Haram"dalam facebook tadi..Sebenarnya aku dah tahu pasal benda ney pun baru-baru jek lagi..And aku pun sudah ade pengalaman sendiri..Muler-muler aku sendiri macam susah nak percaya ,Mana x nye,aku pernah couple sebulan jek and my ex boy mintak putus atas alasan couple tu haram..betol ke couple ney haram?..Bagi aku tak semua couple buat maksiat..dan ke arah zina kan.....Excatly aku pun x dapat terima gak alasan yang diberi dy..tapi ape yang aku pikir tu semua nye salah..semuanye disebabkan ilmu aku dalam agam islam sangat tipis..Kalaw kite pikir-pikir kan balik tittle couple is haram tu memang betol...cube korang bayangkan k..Kita selalu bermain kata, berjanji setia, tapi 

sayangnya ia diluah pada insan yang belum pasti menjadi milik kita. Bila terlalu banyak

kata-kata manis yang diluahkan, pasti ia akan menjadi 'tawar' dan mudah hilang

 kemanisannya dalam alam perkahwinan. Maka sebaik-baiknya, luahkan pada yang berhak

 dan sudah pasti menjadi kepunyaan kita. Bukan pada yang bukan hak dan belum pasti 

menjadi milik kita. Simpanlah kata manismu dan janji setiamu, untuk si dia yang kamu 

cintakan sepenuh jiwamu untuk diluahkan setelah pernikahan...~ 


Cintailah dia secara DIAM, agar ia semakin manis penuh keindahan setelah pernikahan...Aku takl kate aku dah berubah ...aku masih dalam pembelajaran..aku akan cuba kawal perasaan aku..Insyaallah..(^-^)

Thanks For Reading(^_^)

Tuesday, 18 October 2011

Happy Birthday awak..




Hari ney ade dua orang ex boyfie aku punye birthday..haha,dah lah same bulan ngan aku...secara kebetulan kan birthday dyorang..tapi ade sorang jek yang aku susah nak lupe sikit...aku sedih cikit time ney sebab dulu aku x sempat nak wish birthday dy time kteorang capel..sebab dah x de jodoh..ape ag..putus lah kan..huhu.kiteorang putus sebelum birthday aku ag lagi..hubungan kiteorang sekejap sangat2..aku pun x tahu mane silapnye....

Tapi aku hanya mampu wish dy dalam diam-diam sebab aku dah terbuang no dy..maybe time tu aku marh sgt sampai aku buang semua pasal dy...tapi tyra nak n tahu yang tyra teringin sangat-sangat wish n dalam telefon ..tapi dah nak buat mcm mane kan...benda dah jadi..so i have to go on ...Happy Birthday N...Moga N heppy dengan segala ape yang N  buat k..walaupun dah x de kawan mcm tyra lagi..huhu...tyra n tahu walaupun luaran tyra nampak macm dah benci n .tapi tyra still anggap yang n tu kawan tyra k..untuk selamanye..

Thanks For Reading(^_^)

Saturday, 15 October 2011

Cemburu




Aku tak tahu kenapa kau rase lain macam jek lepas tengok wall dy ...aku rasa nak marah jek...sumpah!!memang aku cemburu sangat..tapi aku tak tahu kenapa aku macam tu...nak cakap  sayang...memang tak lah kot..huhu...takpelah..masa dia ade kau bukan main halau lagi tyra...Tu yang kau nak kan...huhu(aku pun tak pasti ape yang aku nak)...aku hanya mampu doakan dia bahagia jek...dia bukan hak kau pun k..

Thanks For Reading(^_^)

Monday, 10 October 2011

geram giler...

sumpah aku geram ngan kau customerr...ok..aq taw salah aku..tapi x reti ke nak cakap baik-baik..
pakai jek tudung labuh..tapi mulut lancang..apehal kau..nasib aku pikir kau customer n dah tua je taw..kalaw x dah lame aku lawan balik...huh..sabar jelah tyra oi....
Thanks For Reading(^_^)

Copyright@Segala Yang Tercatat Diatas Semuanya Hak Milik Tyra Razak