layannnnnnnnnnnnn

Tuesday, 31 May 2011

who do you think you are.??!!





I know I can't take one more step towards you
Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

And learn to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are
Dear, it took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now you're back
You don't get to get me back

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all

Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?


Thanks For Reading(^_^)

Tuesday, 17 May 2011

takotnyeeee...

result final uitm dah makin dekat..serius takot wey...
bedebar2 jantung aq neyy...
ape lah result yang aq akan dpt nati kan.hurmmmm...
tolong doakan saya ye...:(
Thanks For Reading(^_^)

Monday, 16 May 2011

Hate or miss..?


i want to hate u..

but...the truth is
i dont feel want to talk right now...
hanya aq yang tw sape yng aq rindu sebenarnye...
i miss u so muchh..<3


Thanks For Reading(^_^)

SELAMAT HARI JADI MAK..


entry ney pun untuk semalam jgk...sebabnye...birthday mak tra 15.5 bukan 16.5
ahahahaha..SELAMAT HARI JADI EMAK..adik nak mak tahu ,adik sayang mak sgt2 tw....adik doakan mak panjang umur,murah rezeki,,,dan dpt nek mekah cepat2..heee...
x de ape yang special sgt kteorng adik beradik wat untuk smbut birthday mak tra ney...
tra cme wat kek cokelat jek..hahha...sedap tw...first time tw tra wat kek ny..hahha
but not just me do it..tyra wat ngan adik tra..dy sanggup nak tolong..ape mimpi ntah..heee...nak tunggu kek tu siap bakar sampai tdo 2 pagi..hahha...tp x pe...hari emak punye psl..tra sanggup..agpun bukan selalu kan..sekali sekala jek..hahha..hope mak hepi lah dengan ape yang x seberapa sgt kteorg wat ney..hee...i juz want u to know that..i luv u so  much  mom...<3

Thanks For Reading(^_^)

cemburu buta..???


salam...ptut nye entry ney untuk yang beberap hari yang lepas pnye....tp aq tetap nak wat....
aq just nak kongsi cte ngan korang semua pasal awek kawan aq ny yang jelez gler ngan aq....aq pun x tw ap yang aq wat sampai dy mcm 2...aq tanya prob kawan aq dlm fb..n then awek dy yang blas....sindir2 mcm2...
dah dy yang mula dulu kan....aq pun panas lahhh.heee...n ade ke patut dy nak sound aq kononye gne fb pakwe dy...ingat aq cye ke 2 kawan aq....aq kenal r kawan aq 2 cm ne kan...n then ble aq wat status kat fb aq sendiri...dy terasa plak...dy ckap btw.u x payah lah nak kutuk2 org kat fb u tu..wat tambah dosa jek..hahha...pe hak dy nak ckp pasal dosa org len....hello sister,,,tengok dulu r dosa sendiri bnyak ke x...huh...aq mls jek nak cte..hahha..aq juz nak ckp r kan kat sini...memang lah awak 2 awek dy....tp pakwe awak 2 ade bnyak ag kawan len...so x pyah r nak kongkong sangat...nasib bek r pakwe kau 2 sayang kau tau..kalau x dah lme dah kena tinggal bodoh jek...hahha..renung2kan k..dan selamat beramal...


inilah akibat jika terlalu taksub terhadap psgn anda : cemburu buta , bertindak bodoh tanpa fikir akibatnya , ckp ikut sedap mulut (hapak) , tak ingat nk buat benda lain selain sms or call psgn anda padahal byk lg benda yg befaedah bole buat . dan byk lg keburukkan dr kebaikan .
p/s : pasangan kita sekarang belum tentu lagi jadi suami kita akan dtg . . . ( emmm . . . tak kan over lg syg kn org) 

Thanks For Reading(^_^)

Thursday, 12 May 2011

let it go..

Pernah tak korang berada dalam satu situasi di mana terpaksa untuk melepaskan seseorang pergi dari hidup korang? Walaupun orang tu sangat bermakna dan penting pada kita, namun apalah maknanya jika kehadiran kita pula dianggap tidak bermakna padanya?   Dan mungkin juga kehadirannya tidak selalu nya membahagiakan dan kadangkala lebih memudaratkan diri kita, kita tetap sukar untuk lepaskan dia pergi. Sebab mungkin telah terbiasa dengan kehadirannya di sisi.   Lebih-lebih lagi berkaitan soal cinta.   Ada perkara-perkara yang tidak ingin kita lepaskan, orang-orang yang tidak ingin kita tinggalkan tapi ada saatnya di mana kita harus berhenti mencintai seseorang bukan kerana orang itu berhenti mencintai kita, tetapi disebabkan kita sedar bahawa orang itu akan lebih berbahagia apabila kita melepaskannya.   Kita tidak ingin melepaskan seseorang ketika kebahagiaan kita sangat bergantung pada orang itu. Seolah-olah hidup kita akan hambar dan tidak lagi bermakna apabila dia tidak lagi hadir menemani.   Kita juga kadangkala tidak ingin melepaskan seseorang ketika kita merasakan dirinya cantik, teristimewa dibandingkan dengan yang lain. Kita merasakan tak mungkin dapat menemukan seorang insan istimewa sepertinya lagi.   Kita tidak ingin melepaskan seseorang ketika begitu banyak saat-saat indah sentiasa terbayang di benak kita. Kita takut kemungkinan nanti hanya hidup dengan sekadar bertemankan bayangan itu. Kita takut saat-sat indah itu tak mungkin lagi dapat kita nikmati.     Kita tidak ingin melepaskan seseorang ketika hati kita berkata “Saya sangat mencintainya”.     Tetapi ingatlah !!   Melepaskan bukan lah akhir dari dunia melainkan awal dari suatu kehidupan baru.   Kita harus melepaskan seseorang kerana kebahagiaan kita tidak tergantung padanya, melainkan sesuatu itu adalah dengan izin Allah jua.   Kita harus melepaskan seseorang kerana kita menyedari bahawa yang kacak, yang cantik, yang istimewa belum tentu adalah yang terbaik buat kita.   Kita harus melepaskan seseorang kerana kita tahu jika Tuhan mengambil sesuatu, Dia telah siap untuk memberikan yang lebih baik pada kita.   Kita harus melepaskan seseorang ketika saat-saat indah hanyalah tinggal masa lalu. Masa yang lalu tak mungkin dapat kita putarkan kembali.   Kita harus melepaskan seseorang kerana fikiran dan hati kita berkata “tidak ada lagi yang dapat dipertahankan”.   If you have to let go, just let it go. Kerana melepaskan itu mungkin lebih baik untuk kita, dan juga dia. Kegagalan tidak bererti kita tidak mencapai apa apa. Kerana kita telah memahami bahawa segala sesuatu itu ada waktunya, ada saat mempertahankan dan ada saat melepaskan.  Sometime you just have to hold your head up high, blink away the tears and say good-bye. And,   Don't forget to live..<3
Thanks For Reading(^_^)

Tuesday, 10 May 2011

i can't sleep

jam dah menunjukkan pukul 4.24 pagi ...dan aq still menghadap lappy kesayangan aq ney...bukan aq x nak tido..tp kenapa ntah..mata aq ney x nak lelap2...perggghhh...entah ape aq pkirkan pun aq x tw..mungkin sebab aq minum air nescafe wak2 on9 td...n effect dy sekarang lah...apa nak wat pun x tw...nak update blog...dah merepek2 dah  ney ..hahahaha...hurmm..anywayyy..gud morning guyssss yang sedang tido nyenyak tu...aq jelez sgt dengan korunk semua...anyway..have a gud dreamz uolzzzzzzzzz..:)
Thanks For Reading(^_^)

bestnyeeee..

best gler semalam seharian kuar ngan budak classmate 5sn2 aq d smk skudai....farina namenye...aq selalu panggil dy ferry..hahhaha..pnye excited nak kuar jumpe kawan yang dirindui..aq sanggup kuar rumah awal2...dr pukul 10 pagi aq dah start tunggu bas...nasib bek bas dah sedia menunggu...thanks kepada ayah yang hantar aq kat bustop..huhu..rancangan kteorang mle2..pegi ke sekolah dahulu .untuk mengambil sijil spm kami..lepas amik sijil spm...saje round2 kejap sekolah 2...jumpe cikgu2..rindu sgt dengan cikgu semua...<3..
tp secara kebutal aq dengan farina terserempak dengan kawan2 dr kelas 5sn1..ameerul,amin,amad..hahha..dyorang pun nak amik sijil jgak...perancangan dyorang pun same cm aq dgn farina..lepas amik sijil nak kuar jalan2...tp dyorang lmbat ckit...nak pegi pkul 3 katenye..dyorg ajak kteorang sekali...fikir pnye fikir  aq ngan farina join dyorng...hahha..tp aq ngan farina jalan2 terlebih awal..hahha..3 tempat kteorang pegi dalam sa2 harii...shopping2 semua..hahha.last tempat barulah berjumpa dgn budak2 tu semua....katenye nak tengok wayang cte fast n furiosss yang baru..hahha..bapak bestt r cte 2...penuh dengan aksi dan gelak ketawa..haha..
rugi kalw korang semua x tengokkk..hahha..wayang habis dlm kul 5...dyorang still ajak lepak ag..tpppppp..aq kena blik awlll...sedihnye..hahha..so sebagai kenangan..kteorang sempat lah snap sa2 dua photo..hahha..

aq dengan ferrry..hahha
dr kiri akmal pendek,amin,akim,amad,zul,ameerul,aq n farina.

best gler hang out ngan korunk...hope bleh mcm ney ag len hariii....<3



Thanks For Reading(^_^)

Saturday, 7 May 2011

kenangan

FUHHH..akhirnye berakhir jgak derita jd  bdak part 1 ney...hahha...lega rasenye sebab dah nak naik sem 2...x lah kiteorang dipandang sinis ag...kalw x ,kalw orang dengar part 1..mesti dyorg ckp macm ney..ala bdak part 1...huh...kerek kan!!...benci btol orang2 kerek ney...mcm lah dy bgos sgt,,...x pe,kte kena pham kawan2...dyorang kan dah tua..hahahha..tp mcm2 kenangan aq dapat sejak hari pertama aq berada dekat uitm neyy...
first sekali yang kena wat lepas jejakkan kaki kat uitm ney ape ag,mestilah times 4 pendaftaran...pendaftaran 2 bukan ape ..hanya untuk pastikan kolej ape yang aq akan dapat..
aq dapat kolej TUN PUTIH...bapak jauhhhhhhhhhhh tw kolej 2..atas bukit...dalam hati aq.aq dah berkata2..mesti pnat gler nak menapak g kuliah...
hari pertama kat uitm ney ape ag kteorang kena wat kan....minggu orentasi..MDS name diberi..hahha
betapa penatnye kteorang kena menapak dr tun putih 2 ke Dewan Bendahar 2..hahha..nek turun bukit...memg bleh turn lah berat badan seminggu mcm 2...ble nak makan atau solat ke..kteorang kna patah blik ke dewan makan..mle lah dengar rungutan2 siswa2 n siswi2...seksa2...melecet sampai kaki ney hahhh...tp nasib bek ade abg n kakak2 mds yang cun2 belaka..hahha..kecian dyorang kena layan kerenah adik2 ney..hahahha..ade yang sampai disebabkan kteorang penat sgt...masuk jek dewan x sampai 5 minit masing2 dah tdoo....hahha..memg x bleh lpe sgt memori mcm 2...ble teringat blik msti aq ketawa sorang2...dah hbis minggu mds 2 x bermakna sudah habis orentasi kami....macm2 induction ag kena buat...induction kolej lah...induction kos lah....suai kenal 2 suai kenal ni...mcm2 lah...ade lah sampai sebulan jgak induction kteorg ney..hahahhaa..tp disebabakan induction ney...mcm2 aktiviti kteorang kena join...paksa rela...tp bestttttt..:)



penat sgt tw...

                                                    x de keje lenn..nak snap jek tw..hahha


Thanks For Reading(^_^)

Thursday, 5 May 2011

single...?




Korang berstatus SINGLE?? Tiada relationship lagi? Baru menjadi single setelah clash dengan pasangan??Masih mencari mr/mrs right?? Haaa.... sini nak bagi kelebihan menjadi S.I.N.G.L.E......   1.  Jimat duit..Jimat masa...Jimat segala-galanya...   2. Elakkan pergaduhan... Korang sayang kat pasangan korang tapi dengan dialah korang selalu bergaduh (kalau yang xgaduh ngan kapel korang tu masih bahagia lah).. Dengan kawan2,mana korang gaduh pun kan? (kalau selalu gaduh baiklah takpayah kawan) Korang akan gaduh teruk2... Pastu baik balik... Pastu gaduh sampai nak putus la apalah...tak boleh study lah... Kalau anda singleee, masalah ni pasti tidak akan berlaku..   3. Free as you can be. Nak keluar ngan sapa.. Balik lewat pun tak ada yang akan marah (mak dan ayah confirm marah lah)... Makan ngan sapa.. Berdua ngan sapa pun tak kesah.. Dan takda yang akan sms atau call tanya kat mana lah, tengah buat apa lah.... Dah tak ada pasangan kan? So memang free sefree-free nya lah!   4. Kalau nak letak add friend ngan perempuan/lelaki lain pun tak ada sapa akan marah! Yelah, dah takde pasangan kan.. Jadi tengok lelaki/perempuan ni macam menarik ja jadi add lah dia.. Tidak ada yang akan marah pun.. Lagi satu, facebook korang pun xada yang akan ceroboh.. Haa..trend sekarang masing2 pegang password pasangan.. Jadi kalau single anda sorang je tahu password anda... Takde orang akan tengok kecuali anda sendiri dok pi bagi password kat orang lain..   5. Tiada yang akan berasa jeles atau iri hati... Kadang2 bila ada couple nih, kawan ditinggalkan.. Dah nampak muka bf/gf je..(ada yang camni) Jadi kalau kita single,memang tak adalah yang ada PHD atau perasaan yang seumpamanya..   6. Tak ada masalah kerinduaaann/keangaauuaann dan sebagainya.. Haha.. Biasalah kalau dah nama couple,mesti ada perasaan rindu tuh pada si dia... Tapi kalau anda single, RINDU Kampung Halaman jer sudah...hehehe   7. Tidak akan menipu mak dan ayah ( ni kalau mak dan ayah yang tak approve anak dia bercouple)...Yang jenis camnih juga akan melakukan apa sahaja untuk berjumpa pasangan dia sampai tipu mak dan ayah...Jadi kalau single, tak adalah buat dosa kat mak dan ayah...   8.  Fokus pada pelajaran... Memang ada kata "Aku ada pakwe/makwe pun boleh skor" atau "Percintaan tak mengganggu pelajaran" okay itu memang baguslah.. Tapi katakan lah korang bergaduh besar dan BESOKnya ni nak jawab final exam... kalau boley tumpu baguslah,tapi rasaaaanyaaa ramai yang tak boleh... am i right??   9. Memberi peluang kepada yang ingin memikat anda... Orang kata Test Market...Korang tahu ke kalau ada yang suka korang dan nak jadikan korang gf/bf? Kalau korang ada bf/gf mana korang nak tahu.. Berani plak dia nak bagitahu kalau korang dah ada relationship ngan orang lain? Kalau anda single, banyak yang nak isi borang....hehehe   10. Korang akan berasa happy sentiasa kerana tiada masalah daripada pasangan anda...   Kalau korang single,janganlah terburu-buru nak cari pasangan.. Enjoy dulu life as a single girl/boy...Pilih yang betul2 boleh dibuat pasangan.. Saya tak kata Couple Tu Tak Bagus cuma saya nak bagitahu kebaikan single sahaja... Dan kepada single ladies/man out there, BE PROUD Of BEING SINGLE.... ♥

Thanks For Reading(^_^)

aduyaiiii..





hai...x tw nak update ape kat blog hr ney...cume yang bleh tyra cte ..ape yang tyra buat dirumah hr ney..hahha..
bangun2 pagi jek x tw nk wat pe..nak kuar ngan kawan..kawan masing2 tengah keje part time...aq jek yang x keje...hahhaa..bukan bos lame x panggil keje..cme ntahlah..mybe sebab cuti pun x smpai sebulan kan...so msti x dpt keje pnye...huhu..but.it's okay..sebab..next sem dapat lah cuti lame ckit...sooooooo.tyra mesti keje part time gakk..nak cri duit poket nak shopping..hahahha..hr ney keje tyra memasak n lipat baju..dah boleh jadi isteri x neyyy.?.hahahah..lum ag.....x ingin pun...lepas 2 petang g amik adik kat sekolah...malam ,bce yassin dengan mak...hehehe...lepas bce yassin tros tyra on9 untuk update bolg yang x tw nak update ape ney...huhu..2 jelah yang tyra bleh cite untuk hr ney..bye dairi blog ku..<3
Thanks For Reading(^_^)

Wednesday, 4 May 2011

miss someone

uit2..hurmm..hari ney x tau kenapa.jiwa hari ney kacau betol...tyra paling benci condition yang mcm ney....mate ney asyik nak menagis jekkk..BENCI2!!!.tengok cerite korea yang kelakar pun boleh nangis..huhu..ape nak jadi pun x tw lah kan...kalw korg tengok my condition cnfirm kate tyra ney gler ...hahha
tyra rase tyra rindu someone lah hri ney...rindu gler2...x taw kenape msti tyra rindu dy....kenapa harus dy orgnye yg mesti tyra rindu..huhu..
tyra selalu terpikir dy ingat kat tyra ag ke x kan..hurmmm...seseorang 2...?
i want u to know that i really2 misssssss u so much...jage diri awak tu baek2 k...tyra sentiasa doakan awakk..hope u hepy always..:)
Thanks For Reading(^_^)

Tuesday, 3 May 2011

kawan2 ku yang giler..





ney lah kawan2 tira yang selalu ade ngan tyra...haaa..kalw nak tw  name dyorang...korang leh panggil yg pakai cermin mata tu umeq...umeq ney selamba bapak rockkkk peribadinye,,hepy go lucky sentiasa...dy jugal lah selaku roomate tyra..kteorang selalu bergadoh dlm bilik..tp itu hanye gadoj2 manje...hahha
yang kurus keding tu name dy ayuuuuuu..ayu org nye.tp ayu2 dy pun jgn pandang sebelah mata..sekali dy menjerit..satu kolej level boleh dgr suara dy....hahhaa..
masing2 ade kegilaan masing2...tyra hepi gler ble bersama ngan dyorang...umeq n ayu..aq nak korang tahu...aq hepi gler dapat kenal ngan korang...thanks a lot girllzzz...luv u guys sooo muchhhh...
mmmuahhhhh..<3

Thanks For Reading(^_^)

Monday, 2 May 2011

I'm single


salam...tyra nk tanye pendapat korang....couple or single is more better..?i thinks single is  more better than ever.hahha...x yah nak pkir nak jge  hati bf..hati kite x sakit...hahaha.banyak faedahnye jd single ney...
boleh tambah kawan banyak2..hidup kte x terkongkong..itu x bleh ini x bleh...leceh kan semua 2...tp tpulah kalw tyra kate tyra x penah cple kan...ade cple yang jahat dan ade jugak cple yang baikk..macam2 perangai kte akan jumpe kan...mcm2 kerenah kte kena layan...tp semua nye xpanjang..huhu..maybe jodoh x sampai ag..hahha..but i really hope i will found my mr.perfect...Perfect 2 bukan lah sesempurna mane tp cukup lah sekadar kalw dy pandai jge hati tyra n bukan jenis" berok" yang tamak..hahha..Tyra gurw je k..jgn amik hati tw...

Thanks For Reading(^_^)

Bosannyeee


tension nye ...ingat kan cuti sem dapat lah gi mane -mane kan...tetapi,hampehh,langsung x dpat nak kuar jalan...maksud tyra sweet holiday lah kan...kalaw setakat keluar g shopping complex 2 memg lah ade..hahha..shopping 2 penting k..ingat 2 ye kawan2..hahaha..
ini kerana disebabkan..dah kerana sebab ag kan..hahha ape lah yang tra melalut ney kan...x lah..sebab tyra je cuti kat sini...mak ngan ayah x cuti pun ag..adik2 pun kena sekolah...jd yang ade kat umah ..tyra dengan kembar tyra 2 aje..huhu
yela mak ngan ayah  kan keje cikgu....cuti sekolah bulan 6 bukan 5...urmmm..sedihnye rase hati..ingat kan dapat lah g bercuti kat mane2 n luangkan mase bersama...
Mak alangkah bestnye kalw dpt luangkan mase bersama2 satu family...
ble mak ngan ayah cuti nanti..adik plak yang dah hbis cuti semmm...
Tp mak dah janji ble nak hantar tyra blik uitm hbis cuti sem nanti...mak nak bwak jalan2 sekali...Hepinyeeee rase...hip2 hooreyyyy..:)Sayang mak sgt....


Thanks For Reading(^_^)

Copyright@Segala Yang Tercatat Diatas Semuanya Hak Milik Tyra Razak