layannnnnnnnnnnnn

Friday, 30 December 2011

MALAS!




Hari ney aku nak story pasal diri aku yang malas.haha.Aku pun tak tahu lah apa nak jadi dengan kau tira,cuti yang lama pun kau x boleh nak siapkan semua kerja yang diberi.Suke sangat tangguh-tangguh..macam cakap dengan cermin kan aku neyh..haha.Kalau kau nak bagi alasan penat balik dari kedah.tu dah berapa hari dah lepas.so no excuse anymore.Masuk bilik jek online.Bukak buku pun dah terus tutup balik.haha.Kerja kau  ONLINE..ONLINE  and  ONLINE  JEK..ADOI.yang kau tahu besok boleh buat.ade mase lagi..tapi besok pun x  buat jugak..haha...Tira,tira  cmne ney..kau dah nak balik.  kerja satu pun x buat..naik cuti ade test giler..hahhaha...kusut neyh..kusut2 pun boleh berbloging ag kan..bagus..dah2..cukup2 lah  tu..K  lah kawan-kawan semua ,aku nak cube  pegi siapkan kerja-kerja yang bertimbun tu..haha..bye..



Thanks For Reading(^_^)

MALAS!



Hari ney aku nak story pasal diri aku yang malas.haha.Aku pun tak tahu lah apa nak jadi dengan kau tira,cuti yang lama pun kau x boleh nak siapkan semua kerja yang diberi.Suke sangat tangguh-tangguh..macam cakap dengan cermin kan aku neyh..haha.Kalau kau nak bagi alasan penat balik dari kedah.tu dah berapa hari dah lepas.so no excuse anymore.Masuk bilik jek online.Bukak buku pun dah terus tutup balik.haha.Kerja kau  ONLINE..ONLINE  and  ONLINE  JEK..ADOI.yang kau tahu besok boleh buat.ade mase lagi..tapi besok pun x  buat jugak..haha...Tira,tira  cmne ney..kau dah nak balik.  kerja satu pun x buat..naik cuti ade test giler..hahhaha...kusut neyh..kusut2 pun boleh berbloging ag kan..bagus..dah2..cukup2 lah  tu..K  lah kawan-kawan semua ,aku nak cube  pegi siapkan kerja-kerja yang bertimbun tu..haha..bye..


Thanks For Reading(^_^)

Saturday, 24 December 2011

Selamat Pulang Ke Kampung Halaman


akhirnya.aku dan keluarga selamat sampai  juga di negeri kedah iaitu kampung halaman aku..aku dah lama  x balik.Terasa sebak seketika  sebab selama 6 tahun aku kire aku x jejak kan kaki ke negeri ini..

Thanks For Reading(^_^)

Saturday, 26 November 2011

Stop it tyra!!!



Hari-hari kau cari gadoh tyra...dia nak exam..cube paham cikit..
tapi aku x boleh lah...rase macam ade yang x kena jek sepanjang masa..
tapi aku tahu aku jek yang terlebih risau...tapi x leh gak kan kalaw x risau...
hurm..saya mintak maaf awak..selalu bagi awak tension n awak x leh nak study....tapi awak pun tolong lah cube paham saya k...saya x mintak lebih pun.

Thanks For Reading(^_^)

Saturday, 12 November 2011

I need someone right now !!




sumpah!!aku rasa nak nangis...
Tadi dia kol..tu yang kau tunggu kan...tapi kenapa kau nak nangis biler bercakap dengan dia tadi..padahal kau bukan sape-sape k..tapi dalam waktu yang same aku benci dia..sebab dia layan perempuan lain same macam dia layan aku dulu...tu yang membuat kan aku sakit hati sangat-sangat..Bukan sebab aku suke dia or ape-ape je pun.Aku pun tak tahu kenapa aku macam ney...i need someone that can make me cool ...i feel want to cry right now...

Thanks For Reading(^_^)

Tuesday, 1 November 2011

tired



Hai korang,sumpah aku nak cakap yang hari ney aku penat giler..macam biase pagi-pagi aku bangun dalam kul 9.10 macam tu untuk siap-siap pergi kerja .tulah rutin harian aku untuk waktu sekarang..tapi x lama lagi dah nak berhenti dah pun..hahha.
Tapi ade sikit misunderstanding cikit biler ayah aku x de kat umah pagi-pagi..SO,aku punyer risau x de sape yang boleh hantar aku kerja.Kebetulan kawan satu tempat kerja aku mesej..ape lagi,sekaligus aku mintk tolong dy amik.nasib baik dy berhati baek nak tolong amik aku,,kalaw x ,menapak lah jawabnye ke tempat kerja..kalaw dekat x pelah jugak kan..heee.Thanks seha..itu baru satu,Yang keduanye pulak...sampai kedai bukak lah kedai macam biase n baru jek lepas mop lantai and baru je nak tarik barang susun keluar..Lori stok pulak sampaii..adoyai,,dah lah budak baru datang lambat..tapi x pe tyra.kau dulu first time lambat gak..hahha..so kiteorang terima lah stok macam biase..n nak kena ajar budak baru tu sekali...nampak gaya mcm ok..tapi boleh pulak dy buat hal lepas bagi dy rehat terus x naik-naik kerja dah..alamatnye dah x nak kerja lah tu kan...huhu.Macam mane ney awak,baru first day kerja dah x nak ker..dah name pun kerja kan..mane ade kerja x penat..x pelah mungkin x sesuai ngan dy kan kerja tu..haha.nasib baik semua barang dah dapat disiapkan..petang tu relax lah sikit.tapi ngantuk gilerrrr.....malm tu aku ngan seha order nasi goreng kampung dengan sup campur sebab kiteorang lapar sangat..tapi boleh pulak lepas makan kami dua orang leh sakit perot..huhu..sampai ke rumah aku masih sakit perot lagi..tu yang aku rase penat sangat hari ney...harap-harap hari besok x sepenat hari ney k..itu sahaja cerita untukk setakat ini..ok lah korang..aku cau dulu..bye...^^

Thanks For Reading(^_^)

Monday, 31 October 2011

Couple is haram..?



Hai semua,dah lama ku tak update blog ney kan..sebenarnye bizi keje and x ada idea nak update ape...Hari ney tibe aku ade satu entry untuk blog aku ney biler terbaca satu tajuk pasal "Couple Is Haram"dalam facebook tadi..Sebenarnya aku dah tahu pasal benda ney pun baru-baru jek lagi..And aku pun sudah ade pengalaman sendiri..Muler-muler aku sendiri macam susah nak percaya ,Mana x nye,aku pernah couple sebulan jek and my ex boy mintak putus atas alasan couple tu haram..betol ke couple ney haram?..Bagi aku tak semua couple buat maksiat..dan ke arah zina kan.....Excatly aku pun x dapat terima gak alasan yang diberi dy..tapi ape yang aku pikir tu semua nye salah..semuanye disebabkan ilmu aku dalam agam islam sangat tipis..Kalaw kite pikir-pikir kan balik tittle couple is haram tu memang betol...cube korang bayangkan k..Kita selalu bermain kata, berjanji setia, tapi 

sayangnya ia diluah pada insan yang belum pasti menjadi milik kita. Bila terlalu banyak

kata-kata manis yang diluahkan, pasti ia akan menjadi 'tawar' dan mudah hilang

 kemanisannya dalam alam perkahwinan. Maka sebaik-baiknya, luahkan pada yang berhak

 dan sudah pasti menjadi kepunyaan kita. Bukan pada yang bukan hak dan belum pasti 

menjadi milik kita. Simpanlah kata manismu dan janji setiamu, untuk si dia yang kamu 

cintakan sepenuh jiwamu untuk diluahkan setelah pernikahan...~ 


Cintailah dia secara DIAM, agar ia semakin manis penuh keindahan setelah pernikahan...Aku takl kate aku dah berubah ...aku masih dalam pembelajaran..aku akan cuba kawal perasaan aku..Insyaallah..(^-^)

Thanks For Reading(^_^)

Tuesday, 18 October 2011

Happy Birthday awak..




Hari ney ade dua orang ex boyfie aku punye birthday..haha,dah lah same bulan ngan aku...secara kebetulan kan birthday dyorang..tapi ade sorang jek yang aku susah nak lupe sikit...aku sedih cikit time ney sebab dulu aku x sempat nak wish birthday dy time kteorang capel..sebab dah x de jodoh..ape ag..putus lah kan..huhu.kiteorang putus sebelum birthday aku ag lagi..hubungan kiteorang sekejap sangat2..aku pun x tahu mane silapnye....

Tapi aku hanya mampu wish dy dalam diam-diam sebab aku dah terbuang no dy..maybe time tu aku marh sgt sampai aku buang semua pasal dy...tapi tyra nak n tahu yang tyra teringin sangat-sangat wish n dalam telefon ..tapi dah nak buat mcm mane kan...benda dah jadi..so i have to go on ...Happy Birthday N...Moga N heppy dengan segala ape yang N  buat k..walaupun dah x de kawan mcm tyra lagi..huhu...tyra n tahu walaupun luaran tyra nampak macm dah benci n .tapi tyra still anggap yang n tu kawan tyra k..untuk selamanye..

Thanks For Reading(^_^)

Saturday, 15 October 2011

Cemburu




Aku tak tahu kenapa kau rase lain macam jek lepas tengok wall dy ...aku rasa nak marah jek...sumpah!!memang aku cemburu sangat..tapi aku tak tahu kenapa aku macam tu...nak cakap  sayang...memang tak lah kot..huhu...takpelah..masa dia ade kau bukan main halau lagi tyra...Tu yang kau nak kan...huhu(aku pun tak pasti ape yang aku nak)...aku hanya mampu doakan dia bahagia jek...dia bukan hak kau pun k..

Thanks For Reading(^_^)

Monday, 10 October 2011

geram giler...

sumpah aku geram ngan kau customerr...ok..aq taw salah aku..tapi x reti ke nak cakap baik-baik..
pakai jek tudung labuh..tapi mulut lancang..apehal kau..nasib aku pikir kau customer n dah tua je taw..kalaw x dah lame aku lawan balik...huh..sabar jelah tyra oi....
Thanks For Reading(^_^)

Thursday, 25 August 2011

Balik raye:D



Assalamualaikum....haha..syok nyee..kelas dah habis...sebenarnye.,ade ag satu kelas besok.kelas computer..tp wat2 x de jelah kan..dah excited sgt nak balik kampung.(apelah aku ney kan).Bukan ape..jelez lah tengok orang yang x de kelas n balik awal..haha..Aq nak jugakk...rinduuuuuuuuuuuu mak ngan adik sgt2..<3
Walaupun tiket aku kul 8 malam esok..tp aku tetap bersyukur sgt2 sebab dapat gak tiket untuk balik johor...
terima kasih sgt2 untuk ayah ira sebab belikan dulu tiket untuk kami..kalaw x.nampak gayenye..haha
Mesti esok jam giler kan..maklum lah musim perayaan kan..ramai nak balik umah masing2 untuk disambut ngan family masing2...tp agak2 ade x sesak mcm gambar dibawah ney..haha


Harap2 x lah kan...aq nak cepat smpai umah..heee

Sampai jek umah nanti mesti sebok nk kemas rumah..Mak suruh tu suruh ney..wat kuih tu..wat kuih ney...
haha..mesti penat..tapi x pe...walaupun penat tp hepi sangat2...
Kat sini aq nak amik peluang  ney untuk ucapakn 'Selamat Hari Raye" Kepada semua yang mengenali aku...
Harap korang semua leh maafkan aku diatas semua kesalahan aku yang aku sedar ataupun x sedar k...
Salam..~~






Thanks For Reading(^_^)

Saturday, 20 August 2011

Memories AC120 2(A)

Hai blogger...Aq sekarang giler lah nak updated blog..tp disebabkan masa yang x mengizin kan...aq x sempat nak penuh kan entry untuk blog ney..Patutnye aq update pasal "TITTLE"ney beberapa hari yang lepas ag...Sorry lah beb,disebabkan kuiz+test+assgment yang menimbun menyebabkan aku x de masa nak update blog ney....Hari ney aq nak kongsi pasal kenangan dengan budak-budak kelas aku....Hari khamis yang lepas iaitu pada 18.8.2011 merupakan kali pertama kami satu kelas dapat makan bersama diluar..Hari tu kiteorang bercadang buka puasa sama-sama..Kiteorang diminta berkumpul pukul 6.30 petang dekat gerai makan..aq ,wawa,kina ,lia n sasal tumpang kete kak yaya untuk ke sana..Thanks sgt kak yaya...jasamu sgt dikenang...
Sampai-sampai kat gerai makan tu..dah ramai pulak kawan-kawan yang sampai..tp ade jugak yang lum sampai ag..cmne tu(merepek-merepek jelah aku ney kan)haha..Tp yang memang x leh tahan sgt tu..makanan boleh pulak dah tersedia ade dekat atas meja time kiteorang samapai...Memang betul menggoyah kan iman..haha..Kami hanya mampu menahan sabar dan menunggu waktu untuk berbuka..
Kalaw nak taw ape menu kiteorang silelah tengok2 gambar dibawah..haha



Tomyam Campur
Sambal Belacan
Ayam Masak Merah

Dah sampai waktu berbuka..ape ag..semua mcm x makan seminggu..haha.termasuk akulah tu kan...
Tp Alhamdulillah..kiteorang kenyang dan makanan tu pun sedap..Tp majlis tu kiteorang sambut sekali birthday leman..siap ade kek ag...Kiteorang boleh selamba bdk menyanyi kuat2 untuk leman..
si laki ney leh plak malu-malu n nak menyorok belakang awek dy..haha..ape larh leman ney..

Birthday kek








After dah makan-makan...ape ag..bermule lah prank untuk siape yang brthay..haha...Prank bermula dengan juman yang kononnye kunci kete dy yang leh hilang...tup2 tengok betol2 kunci kete dy hilang..kesian juman...jenuh kiteorang mencari kunci kete dy x jumpe2....last2 give up n semua balik...fify pun tlglah hntar juman leman ngan awek dy balik umah..Kat sini aq nak share gmbar2 yang kiteorang amik mase hari tu...Tengok lah gambar ney sampai lebam k..haha


Aq n wawa

kina n sasal


fify,beng n ayu

ney lah hasil yang dapat lepas makan...:)
Prank besday leman

wawa,aku,aslam n acap...

aq akan ingat kenangan ney sampai bile-bile...Hope kite semua boleh involve ag dengan event yang mcm ney selalu..Luv u guys very much...
"Sweet Memories"














Thanks For Reading(^_^)

Tuesday, 16 August 2011

Ade Ape Dengan "KAWAN"




                                                                                          Kawan itu

                                                         Seperti bumi dan langit

                                                       Seperti air dan tanah

                                                       Seperti matahari dan siang

                                                Seperti malam dan bulan

                                                  Ia saling perlu lagi memerlukan


Aku sentiasa bersamamu..
                                         

                                                  

                                                                                             Kawan itu
                                                              Walau jauh terasa dekat

                                                                Walau tak nampak terasa
                                                            bayangnya

                                                         Walau hilang terasa akan jasadnya

                                                               Walau tiada terasa 
                                                              rohnya sentiasa bersama

                                                             Kawan itu

Adakala seperti malaikat membawa berkat

Adakala seperti dajal merosak akal

Adakala seperti angin bertiup dingin

Adakala seperti air deras mengalir

Adakala seperti api membakar hati

Adakala seperti tanah terkubur amanah



Kawan itu

Seperti mata dan hati

Tanpa perlu berkata kata

Masing-masing sudah mengerti


Thanks For Reading(^_^)

Sunday, 14 August 2011

Zookeeper is superb


Kuar ngan membe2 g jalan2 kat Dp.
Decide nak tengok movie ZOOKEEPER ney...
best giler...
Funny+sad and so on...haha
You guys should watch it...haha


Thanks For Reading(^_^)

Nothing Happen..?





Hai korang...aku cume nak kongsi ngan korang...aq lega sgt hari ney....
walaupun benda ney dah x boleh kembali kepada yang asal....
aq lega sgt sebab aq dah berbaik ngan kawan aq dr sedikit salah paham antara kami...
we r still freinds
Tugas aku sekarang aku kena pretend x benda yang berlaku....
Tapi aku nak pesan kepada siape yang buat kiteorang jd cmney....
Hidup ney ade karma dy..."ape yang kau wat kat aq .benda tu akan kena balik kat kau"...
Aq minx maaf kepada semua kawan-kawan aq yang berkenaan dalam story ney atawpun di luar story..hee...I'm really sorry.



p/s:Kalaw korang dah tahu rahsia kawan korang mcm mane pun..Tolonglah jangan masuk campur hal   
      orang lain....Korang x de hak lansung dalam hal ney k..Kecuali tuannya sendiri...
     "BIAR PECAH DIPERUT JANGAN PECAH DI MULUT"


Thanks For Reading(^_^)

Saturday, 13 August 2011

sape aku..?


sape aku...
kadang - kadang aku pun x taw sape diri aq yang sebenar...
confuse2...
ade sape2 yang taw x sape aq...?
huhu...

Thanks For Reading(^_^)

Almost..







kdg2 kita tdk mghagai cinta...knp?? sbb,kta blum mrsai khlngan dia... kdg2 kita rsai cinta

 dia,tp msih xpcya,np?? sbb... kita sllu fikir negatif ttg dia.. kdg2 kita xsdr ati kita btl2 

mnyayangi dia,knp?? sbb,kita tnjuk ego xnk mngalah.. hgailah org yg sygkn kita..sbb kita

 akan mncarinya bila dia sudah tiada di sisi lagi.. sesal pun sudah tiada guna... ♥

Thanks For Reading(^_^)

Tuesday, 9 August 2011

Lazy Girl




Termenung je keje aq kan...



Jgn jd LAZY GIRL tyra!!Kau nak jd failure lg ke..?Of course u dont want right...so wake up from your dream

x susah untuk motivate diri sendiri, we might be realise for a second n we forget abaout it.. UNLESS THERE ARE SOMEBODY REMINDS YOU ! aq tau kemampuan aq sgt tipis,n i need someone to push me up. and who is it? Sgt sedih. nobody else if not myself.=((

Pengajaran:
IF YOU WANT TO BE SUCCESFUL YOU HAVE TO FIGHT WITH YOUR LAZINESS!!
 

Thanks For Reading(^_^)

Sunday, 31 July 2011

Salam Ramadhan


Assalamualaikum
yeahhh..besok puase...
bulan depan raya pulak...
x sabar plak rasenye...
Moge kite same2 puase penuh ye kali ney kawan2...
Ucapan aku untuk bulan ney..
"Kurangkan juadah tingkat kan ibadah"
(ayat copy sudah)..haha
puase2 jgn x puase...
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan..

Thanks For Reading(^_^)

Saturday, 23 July 2011

hi to campus..:)




Hai...oops2..lupe plak nak bagi slam..haha..Assalamualaikum,dah lame aq x berceloteh kat sini kan...haha
x de masa n x de idea sgt lah nak update blog ney..haha..
korunk,sedih nye...ag bape jam je aq akn meninggalkan rumah kesayangan ku ini...ceh3,syglah konon..bila nak balik umah bukan main liat ag..hahaha.TP AQ MEMANG SYG K UMAH KU SYURGA KU .INI...besok aq akan balik ke kampus uitm,alor gajah aq tu..jgn main2..orang panggil tempat tu 'London "tawkelas gi2..hahha..guraw jek...aq x sabar giler nak jumpe kawan -kawan aq yang mereng +giler tu...melayan kepale dyoran boleh naek mereng kepala aq.haha..tp tension woo naek cuti ney jek kena prepare untuk test akan datang..ade ag 3 test yang kiteorang kena hadap...boleh pecah kepala wooo...
aq memang kena study hard n study smart giler larh..walaupun x study2 ag...hahha..weee
sedia x sedia kena hadapi jugak kan...Am I Right..?hhaa..so aq harap aq wat yang terbaek...
So.UITM LENDU,ALOR GAJAH MELAKA...nantikan kepulangan ku ye besok....I'm coming back..i'm coming back...i tell the worldi'm coming back to Melaka..weee..itu saja untuk hari ney...thanks 4 reading..tata:D


Thanks For Reading(^_^)

sape yang berubah...



Sumpah aq terasa....
Sumpah kenapa semuanye dah lain sekarang..?
Sumpah aq rasa nak nangis sekarang...:(
Sumpah aq nak semua nye kembali mcm dulu....
Sumpah aq rindu yang dulu....

Thanks For Reading(^_^)

Friday, 22 July 2011

Bukan lelaki pilihan 'HATI'

Tanda2 Lelaki Yang Tidak Baik:Bila laki tu cakap, “Awk...walaupun dah berbelas tahun bersama awk...sya tak penah ada org lain...hanya awk sorang sj...”   Then girl tu tntu jawab, “awk tak borink, ek??”   Laki tu tntu balas, “saya tak penah borink ngn awk...awk cute...dr dulu smpai skrg..”.   Dlm msa yg sma, laki tu angkut girl tu ke hulu ke hilir cam bini dia..mmg ar dia mngaku tak borink...puas hati asalkan ada girl yg tman dier. Girl tu tak cute pown..sj puji spy dia rsa syok nk lyan....then sbnarnya waktu girl tuh tak ada...dah rmai dah girl lain yg dia usha.....   Then, laki tu ckp, “Saya rasa kn, awk lebih cute kalo pkai bju nih, tak apa..tkar ar bju...lg slesa..tak pnas. (bju yg mmudahkan proses mngintai)”   Dlm hati girl tuh, “wokey....ni akn jd bju favourite akuh, ni..”.   Sbnarnya tak comel pown, girl tu pkai cam tu...sj je...sng skit boy tu nak lpaskan nafsu mata...dpt tgk sj pun ckup ar..tak dpt pegang pun tak apa..imagine jew sndiri..   Bila boy tu sembang...dia cuit bahu girl tu.. dgn slamba, “kita kan kwn....”.   Pd hal....dlm hati... “wah....lmbut giler bahu minah ni...kalo ak dapat pluk nih...gerenti esok dpt baby....”.   Come on la girl...prmpuan jnis apakah anda andai sng2 dpt dipegang sana sini???  Bila cintanya ditolak, laki tuh ckp..”its ok... I always waiting for you. Hope still dpt jd bestfrend awk..” Dlm persahabtan tuh, dia slalu jln2 ngn girl tu mrata-rata tak knal siang mlm...Biasa la...member, kan.....????   Pd hal, kalau btul dia cintakan girl tuh, dia akn cuba jg maruah girl tuh.  ok....this boy mmg baik ar..dimata pmpuan... Ayat dia ckup harmoni... “wak...jom jalan2...borink giler. Dah beku otak nih, study...”.   Girl tu ckp... ”ok...tapi saya bwak kwn bley tak?takut nnti org pikir apa plak.”   Dgn pnuh gntleman... ”apa slhnya...sgan la plak, kalo kita berdua je..”   girl tu mmg terharu n dlm hati, "so sweet....really understanding..".   Kat sini mmg slalunya girl terpedaya n cair hbis ar...pd hal sbnrnya dlm hati laki... “sj jew...tnjuk baik....nampak ar cam hormat dia...bdak uia la ktakan...hah,hah,hah...”   Mmg nampak SEPERTI rekaan n agakkan smata2... Girl akn ckp, “tak smua laki cam tu, kowt...”. Dan kalu tny llaki, llaki tntu tak akn mngaku. Tapi ingt2lah pesanan Rasulullah.. Apakah ciri plg jelas tuk knali lelaki yg baik... Siapa lbih bnr, Rasulullah ke..bf anda???       Wahai saudari...sbnarnya anda jarang sdar...mudah sgt nk knali n bezakan antara llaki yg baik dgn yg jht...mmg anda tak bleh bca air muka kami...jd Rasulullah ajar anda..Anda sj yg tak prasan...   Rasulullah pernah berpesan,  “wahai lelaki, tundukkanlah pandangn mu...jagalah mata mu”.   Lelaki yg baik akn sntiasa menjaga pndangn matanya..   Cirinya sgt mudah dilihat, tapi sangat sukar ditemui...    Girls...cuba fikir balik...apa hadiah istimewa yg mampu anda brikan kpd suami anda nanti.. hadiah yg mampu bezakan antara dia dr lelaki2 lain, andai tubuh anda dah pernah disentuh oleh rmai lelaki...   Lelaki mana pun...akn terasa andai dia tahu,  ok...dlu bini aku ni pnah kluar dgn this guy...this guy tahu apa favourite dia...slalu shopping n jln2 dia suka jln dgn this guy kt skian2 tmpat..suka mkn apa..dia ketawa cam mana..... “Lelaki...pikir2 ar skit bro...kalau kamu nak bwak anak dara org n wat dia cam bini kamu, kahwin ngn dia...ko angkut dia kesana kemari... esok dia tu jadik bini aku...walaupun aku tak jangka n ikutkan tak nak pown, tapi dah itu takdir aku! aku tak nak hampas beb. Sape nk bekas ko??walaupun ko tak pnah sntuh dia!”...   Ok....alright..alright.....smua llaki akn ckp cam tu..for sure..kalo kita dah tahu n nmpak sorg mamat nih ber'romantic' dgn girl yg akn jd istri kita... Mmandangkan kita tak tahu siapa yg akn jd isteri kita, so...jgn buat mcm tu kt ank org...fikir2 ar sndiri... Kita ni Islam....Nak ke...kna cam tuh?  B4 kahwin...ada jantan mna2 ntah bwa isteri kita ngn pnuh drama mcm bju dia??     Wahai gadis....ingatlah..sesi perkenalan sblum perkahwinan hanyalah sewaktu dalam pertunangn..   Dlm Islam, tak penah wujud istilah “cop”, “couple”, “dating”, dsb..yg wujud hanyalah pertunangn n pernikahan...     Jgn skali2 anggap,  “k...aku mmg jahat, so ssuai ar ngn mamat nih. Keluar sma2 pown tak pe ah..dah dua2  jht...lg pown nanti ak nk kawin ngn dia jg..”. Ssungguhnya jodoh pertmuan i2 di tangn Allah... Once andai anda dpt suami yg baik....menyesal pun tak guna...yg pasti...anda cuma akn rsa kesal dan bersalah seumur hdup....Pasti tak ada seorg pn manusia rela hdup dgn rasa ksal.. Stiap insan itu pernah mlakukan kesalahan...andai telah terlanjur...bersamalh kita bertaubat kpdNya.. Allah sntiasa bri pluang tuk kita brubah slagi Dia izinkan jantung kita berdenyut.. Kita tak tahu bila ia akn berhenti...Disaat denyutan itu berhenti..maka tamatlah masa yg Dia bg tuk kita...         Girls.....jdlah mutiara asli...sgt sukar ditemui..apatah lagi ditatapi....Wallahua'lam.
Thanks For Reading(^_^)

Wednesday, 13 July 2011

anda jenis yang mane satu..?





TYPE OF GIRLS…ZAMAN KINI.. dan nama-namanya sempena istilah-istilah di zaman komputer dan internet:

HARD DISK GIRLS:
she remembers everything, FOREVER
(dia ingat semua perkara selama-lamanya - kalau tak rosak la)

RAM GIRLS:
she forget about you, the moment you turn her off
(dia akan lupakan anda, bila anda menolaknya)

WINDOW GIRLS:
everyone know that she can’t do a thing right, but no one can live without her.
(semua orang tahu bahawa dia tidak mampu buat apa pun dengan betul, tapi tidak ada seorang pun yang boleh hidup tanpanya)

SCREENSAVER GIRLS:
she is good for nothing but at least she is fun
(dia tidak berguna pun tapi menyeronokkan)

INTERNET GIRLS:
Difficult to access
(susah untuk diakses)

SERVER GIRLS:
Always busy when you need her
(sentiasa sibuk bila anda perlukannya)

MULTIMEDIA GIRLS:
She make horrible thing look beautiful
(benda yang hodoh dia boleh tukarkan jadi cantik)

CD-ROM GIRLS:
She is always faster and faster.
(dia semakin laju dan laju)

EMAIL GIRLS:
Every ten things she says, eight are nonsense
(setiap sepuluh perkara yang dia cakap, lapan adalah mengarut)

VIRUS GIRLS:
Also
known as “wife” when you are not expecting her, she comes, install
herself and uses all your resources. If you try to uninstall her you
will lose something, if you don’t try uninstall her you will lose
everything…
(juga dikenali sebagai “isteri” bila anda tidak menjangka, dia datang,
melekat dan gunakan semua sumber anda. Jika anda mahu buang dia maka
anda akan kehilangan sesuatu, jika anda tidak buang dia maka anda akan
kehilangan kesemuanya….)

Anda gadis yang mana satu?


Thanks For Reading(^_^)

Sunday, 3 July 2011

Sshhhhhh,....












Tatkala jatuh cinta pada seseorang, ikatlah hatimu dengan seerat-eratnya. Simpulkanlah ia dengan simpulan mati yang hanya dapat dibuka saat waktunya tiba.
Sebelum mengorak langkah lebih jauh dengannya, cukuplah cintai ia dalam diam.
Kerana diammu adalah bukti cintamu padanya. Kamu ingin memuliakannya, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan terlarang. Kamu enggan mengaibkannya, dengan tidak mengajaknya berdua-duaan. [1]
Kerana diammu meletakkan sifat malunya di tempat yang sebetulnya, kerana malu itu penanda aras keimanan di hatinya.
Kerana diammu menjaga kesucian dan ketenangan hatinya, menghindar dirinya daripada perkara-perkara yang merosakkan izzah dan iffahnya.
Sebelum memulakan sesuatu yang terlarang, cukuplah sekadar mencintai ia dalam diam.
Kerana diammu adalah petanda keikhlasanmu kepadanya. Kamu tidak ingin ia memilihmu lewat rupa parasmu atau manis ayatmu, sebaliknya kerana tulus hatimu.
Kerana diammu adalah keadilanmu. Kamu mana mungkin melanggar hak-hak walinya yang terlebih dahulu mencintai ia tanpa balasan dan alasan.
Kerana diammu adalah kekuatanmu yang menguatkan dia. Kamu tidak akan sekali-kali mencari dan menggali titik-titik kelemahan yang ada di hatinya sehingga ia tersungkur dicedera rindu.
Kerana diammu adalah……. Kekuatannya! [2]
Masih ingatkah kamu akan kisah cinta Fatimah dan Ali? Kedua-dua mereka saling memendam perasaan yang mereka rasakan antara satu sama lain, dan akhirnya, mereka dipertemukan dalam syurga cinta dunia nan suci dan indah.
Boleh jadi orang yang kamu cintai itu juga adalah orang yang telah ditentukan oleh Allah SWT untukmu. Kerana dalam diammu, tersimpannya kekuatan harapan, yang menyalakan keinginanmu, dan memungkinkan Allah SWT memenuhi harapanmu sehingga ianya dapat berbicara di dunia nyata.
Bukankah Allah SWT itu Maha Hidup lagi Maha Mendengar? Sesungguhnya Allah SWT itu malu. Dia malu apabila seseorang hambaNya mengharap kepadaNya, lalu Dia menghampakannya dan meninggalkannya dalam kerugian. [3]
Tapi kiranya kamu telah berusaha berharap sepenuh hati, namun jika dia memang bukan milikmu, moga Allah SWT, merentasi batas-batas waktu, menghilangkan ‘cinta dalam diammu’ itu dan menggantikannya dengan rasa yang lebih indah, pada orang yang tepat.
Biarkan cinta dalam diammu itu menjadi memori tersendiri di sudut hatimu yang menjadi rahsia antara dirimu dengan Sang Kekasih Agung! [4]
Kerana diammu tanda tunduknya hatimu pada Sang Kekasih Agung. Sedangkan ikatan rumah tangga yang dimulai tanpa rasa tunduk dan patuh pada syariatNya tidak mungkin diredhaiNya. Dan tidak mungkin akan melahirkan generasi umat yang tunduk patuh padaNya.
Kerana diammu adalah bukti cintamu yang agung!
“Wahai Allah, jadikanlah kami orang yang tunduk patuh kepada Engkau dan jadikanlah di antara anak-anak cucu kami umat yang tunduk patuh kepada Engkau. Sesungguhnya Engkaulah Tuhan Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Sesungguhnya kepadaMu sahaja kami meminta dan bergantung harap. Perkenankanlah harapan kami Ya Allah.

Thanks For Reading(^_^)

Copyright@Segala Yang Tercatat Diatas Semuanya Hak Milik Tyra Razak